Varde Å Dag sætter fokus på livet omkring åen

Varde Å er kendt for de store laks, som lystfiskere kommer langvejs fra for at få på krogen. Til søndagens Varde Å Dag 2017 er det dog ikke de store flotte fisk, som vil få den største opmærksomhed fra NaturKulturVarde.

De har været en stor del af den festlige dag, siden første gang den blev afholdt.

- Vi sætter fokus på livet på og i åen. Blandt andet signalkrebsen som er en invasiv art. Dens ankomst kan komme til at påvirke livet i åen på sigt. Men ud over det, har den også en spændende historie, siger Morten Vinding, som er naturvejleder hos NaturKulturVarde om dagens program.

Arrangementerne finder sted på fire lokaliteter i Varde Kommune: HoddeVardeJanderup og Ho Bugt.

NaturKulturVarde vil i år være at finde ved Hessel Bro ved Hodde. Her vil der blive mulighed for at se og måske smage en signalkrebs og andet godt fra Åen.

- Vi håber virkelig, at vi får mange signalkrebs i nettet, da de smager godt, og så er en signalkrebs mindre i åen en god ting. Man kan faktisk sige, at vi forsøger at spise os ud af problemet, siger Morten Vinding.

Programmet for dette års Varde Å Dag, er båret af de mange frivillige og virksomheder, som lægger en stor mængde tid og energi i arrangementet. Langt de fleste aktiviteter og oplevelser på Varde Å Dag er gratis, men der vil naturligvis være mulighed for at handle ved mange af standene.

Varde Å Dag