Varde er den sorteste kommune i landet

En ny rapport fra Rockwool Fonden viser, at Varde er den kommune i Danmark, hvor flest borgere laver sort arbejde.

En tredjedel af borgerne i Varde Kommune har arbejdet sort, og det giver den vestjyske kommune en tvivlsom førsteplads på podiet, når det handler om, hvor mange der udfører sort arbejde.

Helt præcis er der tale om 31,42 procent af kommunens borgere, der har arbejdet sort, viser en rapport fra Rockwool Fonden. Rapporten fastslår samtidig, at folk på landet arbejder mere sort end dem, der bor i de store byer.

- Jeg tror faktisk, at det for mange mennesker kan være svært at skelne mellem sort arbejde og vennetjenester. Derfor synes jeg, vi på landsplan skal bruge denne undersøgelse til at finde ud af, hvordan vi får oplyst borgerne om, hvor grænsen går mellem sort arbejde og vennetjenester. For sort arbejde er ikke i orden, siger borgmester i Varde Kommune, Erik Buhl.

Varde Kommune tager førstepladsen for sort arbejde

Der er generelt flere, der laver sort arbejde i landdistrikterne end i storbyerne. Der er dog ingen mærkbare forskelle mellem Jylland, Fyn og Sjælland.

Der er gennemsnitligt 21,5 procent af den danske befolkning, som har deltaget i sort arbejde.

De hvide områder er kommuner, hvor deltagelsen i sort arbejde er under gennemsnittet, men de sorte områder markerer kommuner, der ligge over landsgennemsnittet.
De hvide områder er kommuner, hvor deltagelsen i sort arbejde er under gennemsnittet, men de sorte områder markerer kommuner, der ligge over landsgennemsnittet.
Foto: Rockwool Fondens Forskningsenhed

Analysen giver mulighed for at sammenligne alle landets 98 kommuner med hinanden. Er der for eksempel flere, der udfører sort arbejde i Esbjerg Kommune end i Aabenraa Kommune? Det kan du finde ud af på http://det-sorte-danmarkskort.rff.dk/.