Varde får fitness-mekka på campus-området

Et stort areal ved Vardes nye uddannelses-center omdannes nu til attraktivt fritidsområde med gruppefitness, multibaner, løberuter og hænge-ud-områder.

Et flere tusinde kvadratmeter stort område til fitness, multibane og hænge-ud-områder er nu under etablering ved Vardes nye uddannelses-center, Campus Varde.

Nu hvor den sidste frost er af jorden, går maskinerne i gang, og det store fritidsområde, der kan benyttes af alle i Varde Kommune, ventes at være færdigt i maj ? stort set på samme tid som Campus Varde er færdigbygget.

-Multi-arealet ved Campus er en del af vores breddeidræts-projekt, og er ikke kun tiltænkt de mange studerende. Det kan bruges af alle borgere i kommunen. De mange studerende ved det nye Campus har det lige ved hånden, men området er for alle. På et stort areal bliver der opstillet 7 forskellige fitness-redskaber til træning af alle muskler, og der er købt ind således, at der bliver plads til egentlig gruppe-fitness med op til 30 deltagere ad gangen, fortæller Varde Kommunes kultur- og fritidschef, Kirstine Gottlieb.

Multibane og løberuter

Ud over gruppefitness etableres der også 450 kvadratmeter multibane, hvor der bliver mulighed for fodbold, håndbold, basket og rulleskøjte-aktiviteter. På området opstilles også bordtennisborde og hele herligheden opføres i naturvenlige materialer og farvemæssigt afstemt således, at det passer ind i det store nye Campus-byggeri.

Også flere løberuter med start og slut fra multiarealet er i øjeblikket under udarbejdelse. Den samlede projekt-økonomi for multiarealet ved Campus løber op i godt 1,1 mill. kr., hvoraf ca. 460.000 er egenfinansiering, mens resten af pengene er puljemidler til breddeidrætten.