Varde: Fintælling sender Jan Kjær ud af byrådet

To stemmer afgør det. Med 299 personlige stemmer mod Jan Kjærs 297, bliver det Susanne Bergmann, der får det 15. Venstre-mandat i det nye Varde Byråd.

Onsdagens fintælling af de i alt 28.269 stemmer gør, at Venstres Jan Kjær alligevel ikke får plads i det nye byråd, der tiltræder i Varde Kommune den 1. januar. Mandatet går i stedet til partifællen Susanne Bergmann.

- Vi havde forventet at være færdige til middag. Nu blev det alligevel temmelig spændende, men vi skulle være helt sikre, siger kommunikationsmedarbejder i Varde Kommune Jens Bytoft til TV SYD.

Kun to stemmer skilte de to byrådskandidater fra at sætte sig på Venstres 15. mandat.

Det tætte opløb gjorde da også, at stemmerne blev talt flere gange, før det stod klart, at den 49-årige politiker fra Ølgod snupper mandatet fra sin 60-årige partifælle fra Billum. Den endelige og uigenkaldelige optælling viste 299 stemmer til Susanne Bergmann mod Jan Kjærs 297.

Jan Kjær er medlem af det nuværende Varde Byråd, og ved den foreløbige optælling af de personlige stemmer sent tirsdag aften, tydede alting på at han blev genvalg. Det fik to stemmer altså vendt op og ned på, da fintællingen fandt sted i Lerpøthallen onsdag.

Dermed var dramatikken dog ikke overstået ved onsdagens fintælling, der trak ud til sent på eftermiddagen.

Også mellem Socialdemokratiet og Enhedslisten var opløbet så tæt, at stemmerne måtte tælles flere gange, før det til sidst var afgjort, at Enhedslisten, for første gang nogensinde, gør sin entré på den politiske arena i Varde Kommune. Socialdemokratiet går til gengæld fra fem til fire mandater.