TV der bevæger dig

Varde-frivillige til royal havefest

Frivillige fra hele landet er inviteret til kongeligt haveselskab på Fredensborg Slot 19. juni. Med invitationen vil regentparret ifølge hofmarskalatet anerkende Det frivillige Danmarks store indsats, og blandt gæsterne er også to frivillige fra Varde Kommune.

Lørdag var dronning Margrethe og prins Henrik på Endelave - og tirsdag den 19. juni er frivillige foreningsfolk fra hele landet er inviteret til kongeligt haveselskab på Fredensborg Slot.

H.C. Jensen og Ole Fredslund Gudmundsen er repræsentanter for de mange frivillige i Varde Kommune ved Kongehusets haveselskab på Fredensborg Slot 10. juni.

Det er H.C. Jensen og Ole Fredslund Gudmundsen, og det er Varde Kommune, der har valgt dem som repræsentanter for det frivillige arbejde i udviklingsrådene og amatørscenen 7-Kanten:

- Vi har i Varde Kommune rigtig mange spændende tiltag, hvor foreningslivet og den frivillige indsats fylder meget, og det har været svært at indsnævre kredsen af gode og oplagte kandidater til kun to repræsentanter, men vi er nået frem til, at udviklingsrådene og 7-kanten er stærke udtryk for frivilligheden i Varde Kommune, siger borgmester Gylling Haahr.

Både regentparret, kronprinsparret, prins Joachim, prinsesse Marie og prinsesse Benedikte deltager i haveselskabet. Gæsterne er repræsentanter for det frivillige arbejde i idrætsforeninger, kulturliv, boligområder og lokalsamfund, spejderbevægelsen, humanitære og sociale organisationer og foreninger, og andre som har gjort en særlig frivillig indsats.

Næsten hver anden voksne dansker er engageret i en eller anden form for frivilligt arbejde, og det er ifølge hofmarskal Ove Ullerup denne store indsats, regentparret gerne vil anerkende:

- I Danmark er der en lang og fin tradition for frivilligt arbejde. Historisk set har den frivillige sektor været med til at udvikle det danske samfund. Gennem frivilligt arbejde skabes stærke fællesskaber på tværs af generationer og social baggrund, lyder begrundelsen.