TV der bevæger dig

Varde klar med hjælp til Vestas-fyrede

Varde Kommune er klar til at stille op med støtte og rådgivning i samarbejde med faglige organisationer og a-kasser, når omfanget af fyrede er kendt.

Det er en ulykkelig situation, men Varde Kommune er parat til at rådgive medarbejderne, siger borgmester og udvalgsformand til nyheden om, at Vestas lukker tårnfabrik i Varde.

En nyhed, der kom som et chok:
 - Det er meget værre, end vi frygtede. Vi var klar over, at der kunne ske noget, men vi havde ikke forestillet os, at det ville gå så galt.  Det er et chok for os alle, men vi må prøve at se fremad. Det er trods alt veluddannet, faglært arbejdskraft, og mange vil forhåbentlig kunne omskoles til eksempelvis off-shoreindustri, siger borgmester Gylling Haahr.

På landsplan bliver 1300 medarbejdere, berørt af fyringsrunden i Vestas.  I Varde lukker tårnproduktionen, men hvor mange medarbejdere, der bliver afskediget, vides endnu ikke med sikkerhed:
- Men det er selvfølgelig en meget ulykkelig situation at skulle sige farvel til så stor en arbejdsplads, ikke mindst ulykkeligt for alle berørte, og vi er klar til at stille op med støtte og rådgivning i samarbejde med faglige organisationer og a-kasser, lige så snart vi får navne fra Vestas. Hvis man skal se lidt lys i tunnelen, er det at, at det er faglært arbejdskraft, der er efterspurgt i energisektoren, siger formand for udvalget for Arbejdsmarked og Integration Thyge Nielsen.