TV der bevæger dig

Varde sender hilsen til udsendte soldater

Soldater, der er på internationale missioner fra garnisonerne i Varde Kommune, vil fremover få en hilsen fra hjemegnen, når de er udsendt.

Det er håbet, at Hilsen Hjemmefra med tiden kan blive en fast del af de danske traditioner i forbindelse med udsendelse af soldater.

Igennem et nyt projekt vil de danske soldater fra garnisonerne i Varde Kommune hver især modtage en ”Hilsen Hjemmefra”, når de er udsendt på internationale missioner.

Denne hilsen består af en pakke, der eksempelvis kan indeholde forskellige småfornødenheder, lækkerier, film, bøger, breve, tegninger og andre hilsner.

Formålet med initiativet er til dels, at de udsendte soldater forstår, at deres indsats er værdsat, samtidig med, at det skal skabe en stærkere forbindelse mellem kommunens garnisoner og lokalsamfund.

Inspirationen til tiltaget er hentet fra erfaringer fra USA og Storbritannien, hvor det er almindeligt i sammenhæng med udsendelse af soldater, at familie, venner og lokalsamfund indsamler forskellige hilsner pakket i skotøjsæsker.

Det er håbet, at Hilsen Hjemmefra med tiden kan blive en fast del af de danske traditioner i forbindelse med udsendelse af soldater.

 

 

Projektet går ud på, at hver enkelt soldat, der er udsendt i mere end 3 måneder, vil modtage en individuel Hilsen Hjemmefra.

Bidrag til pakkerne skal sikres gennem opstillede indkøbsvogne i udvalgte supermarkeder, donationer fra virksomheder og privatpersoner, samt hilsner fra skoleelever i Varde Kommune.

Inden soldaterne bliver udsendt, vil de besøge forskellige skoler i kommunen og fortælle om, hvordan det er at være soldat.

De første pakker vil blive sendt af sted i slutningen af november måned i år.