TV der bevæger dig

Varde sparer 30 lærerstillinger

Børnetallet falder, tre skoler lukker, og andre skoler får fælles ledelse. Det koster omkring 30 lærerstillinger i Varde Kommune.

00:27

Der bliver færre skolebørn i Varde Kommune - og det koster nu lærerstillinger.

1 af 2

For første gang siden kommunesammenlægningen bliver der lærerfyringer i Varde Kommune.

Med den nye skolestruktur lukker skolerne i Skovlund, Lindbjerg og Gårde til sommer. Andre skoler får fælles ledelse, og specialklasseleverne samlet på to skoler. Samtidig falder antallet af skolebørn i Varde Kommune med omkring 150.

I alt koster ændringerne omkring 30 lærerstillinger, men i praksis vil færre lærere blive fyret. Det oplyser Varde kommune i en pressemeddelelse.

- Vi kender ikke det nøjagtige tal. Vi forventer, at naturlig afgang vil betyde, at der bliver tale om langt færre afskedigelser, men denne gang må vi desværre sige farvel til lærere, siger skolechef Bent Ole Gelmer.

Afskedigelserne er helt uden sammenhæng med den aktuelle debat om lærernes arbejdstid, understeger formand for Udvalget for Børn og Undervisning Karl Haahr (L).

- Det er udelukkende faldende børnetal og ny skolestruktur, der udløser afskedigelser. Når vi snakker arbejdstid, ser vi på, om vi kan bruge lærernes arbejdstid lidt anderledes, end vi gør nu. Men pengene bliver i systemet, og kan bruges på noget andet. Den ændrede skolestruktur betyder i øvrigt også, at alle skoler i Varde Kommune efter sommerferien kommer op på Undervisningsministeriets vejledende timetal, siger Karl Haahr.

Teknisk og administrativt personale samt pædagoger i skoler og SFO bliver også berørt af fyringerne.