Venstre i Varde tager intet for givet

Uanset udfaldet på valgdagen i morgen skal Varde Kommune have ny borgmester, og selvom Varde Kommune langt tilbage er Venstre-land, tør Venstres borgmesterkandidaten ikke sige, at den er hjemme.

Venstre i Varde fik 49 procent af stemmerne ved valget i 2009. Og med Venstres 13 pladser i byrådet har borgmester Gylling Haahr haft absolut flertal i kommunen længst mod vest. Men Varde skal have ny borgmester. Gylling Haahr går nemlig på pension. Erik Buhl Nielsen er Venstres borgmesterkandidat.

- Jeg har fra dag ét sat på dagsordenen, at intet er sikkert, men hvis jeg bliver valgt, håber jeg, at kommunen kan komme lidt mere frem i beatet, siger Erik Buhl Nielsen til TV SYD.

Gylling Haahr går på pension, men han sætter sig ikke uden for indflydelse.

- Jeg håber, jeg kan finde en tre-fire bestyrelsesposter, så jeg har noget, jeg kan stå op til en gang i mellem. Derudover håber jeg virkelig, at jeg kan få mere tid til familien, som jeg har forsømt i mange år, siger Gylling Haahr til TV SYD

 

FAKTA: sådan gik det Venstre ved valget i 2009

 

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");