Verdenspressen står i kø for at se nyt museum

Tirpitz i Blåvand åbnede med verdenspressen som tilskuer.

CNN, Der Spiegel, The Guardian.

Det var ikke besøg fra internationale medier, Tirpitzmuseet i Blåvand manglede til deres åbning. Byggeriet, der har været seks år undervejs og har kostet 150 millioner kroner, er tegnet af den danske arkitekturs superstjerne Bjarke Ingels – og det var netop ham, der fik verdenspressen til at taste Blåvand ind på GPS’en.

- Jeg må indrømme, at jeg aldrig har hørt om det her sted før. Og jeg var formentlig aldrig kommet hertil, hvis det ikke havde været for Bjarke Ingels, siger Kim Megson, der er redaktør på magasinet CLAD, der handler om arkitektur.

- Han er en af de mest anerkendte arkitekter lige nu, og det er imponerende, hans unge alder taget i betragtning. Så jeg er her for at se, hvordan han har fået bygningen til at spille sammen med omgivelserne herude, fortæller Frank Steinhofer, der er journalist på Der Spiegel.

Museet, der er på CNN’s liste over de mest imødesete byggerier i verden i 2017, fik ros med på vejen fra de internationale medier, og den ros tog Bjarke Ingels gladeligt til sig.

- Ros, det kan man aldrig få nok af. Som arkitekt får du altså ekstremt mange øretæver, og man må sige, at de fleste mennesker har jo nærmest kun en mening om arkitektur, hvis de synes, det er noget forbandet lort. Så derfor er det virkelig fedt, at man engang imellem også får nogle, der kommer op og siger, det rører noget ved dem, siger Bjarke Ingels til TV SYD.

Museet bliver åbent for gæster første gang fredag.  

Her kan du se, hvordan det så ud, da museet blev indviet med royal deltagelse: