Vi skal blive bedre til de demente

Varde Kommune har indgået et samarbejde om at blive foregangskommune, når det handler om de demensramte. Ny strategi på vej.

Ideen om at gøre noget ekstra for borgere med demens, har man længe barslet med i Varde kommune.

Nu er en strategi på vej og kommunen har indgået et samarbejde med Demenssalliancen, der består af FOA, Ældre Sagen, PenSam, Alzheimerforeningen, Dansk Sygeplejeråd og Bindslev Next Step.

Målet er at skabe de første demensvenlige kommuner i Danmark, der vil være demonstrationsområder for resten af landets kommuner og være med til at gøre Danmark til et foregangsland på demensområdet.

- Det handler i høj grad også om buschaufføren, bibliotekaren, butiksassistenten og hvem den demente ellers måtte møde i sin hverdag. For med ganske lille hjælpsomhed, kan de demente blive hjulpet og ikke opleve det stress, de ofte må igennem på grund af manglende viden, siger formanden for social- og sundhedsudvalget i Varde Kommune, Thyge Nielsen, Venstre, til TV SYD.

Han og udvalget var tidligere i den demensvenlige skotske kommune Motherwell for at blive inspireret. Ligesom kommunen i foråret indkaldte alle borgere og en række foreninger til et demensmøde.

Der er ikke sat penge af til projektet. Strategien som demensvenlig kommune skulle efter planen ligge klar før jul.