TV der bevæger dig

Vindmøllepark snart klar på havet

Havvindmølleparken Horns Rev 3 kan snart stå færdig. To vigtige dele bliver snart installeret, så 49 kæmpevindmøller kan blive sat i gang.

Transformerstationen til de 49 havvindmøller er klar til at blive sejlet ud på havet. Foto: Rikke Stange Laursen

Der fuld fart på vindmøllerne i Esbjerg. Den nye, store havvindmøllepark Horns Rev 3 vokser lige nu frem.  Erhvervslivet i Esbjerg har ellers fået nogle hak i tuden de seneste uger,  da det ikke går så godt med produktionen af olie og naturgas ude i Nordsøen, men på vindmølle-siden går det godt.

18 kilometer vest for Henne Strand skal 49 kæmpemøller stå og lave vind om til strøm. Lige nu står to vigtige dele på havnen i Esbjerg og venter på deres nye liv på havet.

- Det specielle ved den nye havvindmøllepark er, at vi gerne vil landføre strømmen. Det betyder, at vi forhåbentligt kan indfrie ambitionerne i Danmark om levere 50 procent af strømmen til danske elforbrugere i 2020, siger Thomas Thinggaard,  der er projektleder Horns Rev-projektet til TV SYD.

Hele anlægget vil være ubemandet, når det står færdigt.

- Det er meningen, at vi skal kunne styre det hele fra land. Anlægget er et vigtigt skridt i forhold til at nå de mål, vi har om, at kunne forsyne mere af Danmark vis vind-energi. Det er en stor milepæl, at få Horns Rev 3 sat i gang, forklarer Thomas Thinggaard til TV SYD. 

 Det koster godt og vel 500 millioner kroner at etablere Horns Rev 3.
 

00:35

Projektleder Thomas Thinggaard fortæller om to vigtige dele til den store havvindmøllepark.

Luk video