Retten udsætter afgørelse i omstridt vejsag fra Vejen

Retten i Esbjerg har mandag besluttet, at udsætte den retssag som landmand Martin Lund Madsen har anlagt gennem sit firma Ny Endrupholm A/S. Dermed fortsætter Vejen Kommune lovliggørelsen af den blokerede Skovgårdsvej.

Vejen Kommune kom i dag et lille skridt videre i sagen om den omstridte Skovgårdsvej, der nu har været afspærret siden 22. oktober 2018.

Retten i Esbjerg valgte nemlig at udsætte en afgørelse i sagen, hvor retten skal tage stilling til, om Banedanmark og Vejen Kommune skal fjerne den nyanlagte bro og vej.

Ifølge Vejen Kommune betyder det, at den nyanlagte ekspropriationsag efter vejloven, nu kan fortsætte efter planen.

For fire uger siden gennemførte Vejen Kommune en ny åstedsforretning i forbindelse med Skovgårdsvej. Nu er høringsfristen slut, og selvom kommunen endnu ikke har gennemgået høringssvarene, er det planen, at teknik og miljøudvalget behander sagen på deres næste møde den 21. januar.

Vejen er fortsat spærret

Landmand Martin Lund Madsen er fortsat meget uenig med Vejen Kommune i sagen, og mener slet ikke, at kommunen kan gennemføre den nye ekspropriation.

- Der er fortsat alt for mange uafklarede ting i sagen, siger Martin Lund Madsen til TV SYD.

Skovgårdsvej er fortsat blokeret, og Martin Lund Madsen har ikke har nogen planer om at fjerne hverken jord eller halmballer.

- Den kommer til at bestå i hele 2019, slår han fast.