TV der bevæger dig

Bankboks revet ud med gummiged i Vejen i nat

Kort før klokken 4 Skærtorsdag morgen forsøgte tre eller flere mænd ved hjælp af en gummiged at stjæle en hæveautomat fra Den Danske Bank i Nørregade midt i Vejen. De fik automaten med pengeboksen rykket fri, men politiet var hurtig fremme, så tyvene måtte tage flugten og efterlade både boks og dens indhold.

01:38

Tyvene fik nok boksen rykket fri, men politiet var hurtig fremme, så tyvene måtte tage flugten og efterlade både boks og dens indhold. Foto: Thor Ryom Eskebjerg.

1 af 2

- En af vores patruljer var lige i nærheden, da alarmen gik klokken 03,42, så tyvene fik ikke arbejdsro. De havde tilsyneladende forberedt sig grundigt og smidt noget, der kunne minde om partisan-søm flere steder i nærheden, så eventuelle forfølgere risikerede at punktere, siger vagtchef Henrik Sønderskov til TV SYD.

Planen var tilsyneladende, at de med entreprenørmaskínen skulle vippe hæveautomaten fri af bankmuren på Nørregade - og at automaten derefter skulle løftes op på en trailer og køres væk.

I stedet påkørte mændene patruljevognen, som så ikke kunne køre længere.

Umiddelbart vurderer politiet dog ikke, at der var tale om en bevidst påkørsel. Det skete nærmest i panik.

Politiet gerne høre fra borgere, der finder flere af de anvendte partisan-søm eller har set noget andet usædvanligt i nat på telefon 1-1-4.

Foto: Thor Ryom Eskebjerg.