TV der bevæger dig

Bazar i markedshallerne

Det ugentlige fredagsmarked i Brørup tiltrækker mange tusinde turister i sommerhalvåret. Derfor bygger selskabet bag husdyrauktionerne en hal om til bazar.

Der vil fortsat være gang i handelen med dyr i ringen ved husdyrauktionen. (Foto: LLN Press)

Jørgen Bruun glæder sig til at kunne tage de 500 ombyggede kvadratmeter i brug, og der er fortsat plads til stadeholdere. (Foto: LLN Press)

1 af 2

Brørup Husdyrauktion bygger 500 kvadratmeter hal om til stadepladser til f.eks. frugt, grønt - eller lagersalg. Desuden moderniseres bl.a. toiletterne på markedet, som oplyser, at der på visse fredag kan være op mod 25.000 gæster på stedet.

Sælger færre dyr

- Der er ingen tvivl om, at vi trækker mange mennesker til, men vi må ikke hvile på laurbærrene, siger formanden for Brørup Husdyrauktion, Jørgen Bruun. Vi skal fortsat udvikle os, og det gør vi nu ved blandt andet at etablere 500 kvadratmeter stadepladser i en af hallerne.

Salget af dyr på auktionen er for nedadgående, og derfor er der blevet plads til at satse endnu mere på stadeholder, der ønsker have deres vare indensdørs. F.eks varer, der ikke tåler frost.

- Hallen er særdeles velegnet til stadeholdere med eksempelvis frugt og grønt, restlager af enhver art og outlet varer, noterer Jørgen Bruun.

Mange om ringen

Det bliver muligt for de kommende stadeholdere at leje det antal kvadratmeter, de ønsker, så det er umuligt at sige, hvor mange ekstra stadeholdere, der bliver plads til.

- Vi er allerede i kontakt med flere interesserede, men vi har endnu ikke »udsolgt«, som Jørgen Bruun formulerer det.

Indretningen af de nye stadepladser er blot en af flere forbedringer på det velbesøgte marked. Der laves moderne toiletter ? naturligvis også handicaptoiletter - og bedre forhold for de medarbejdere, der tager sig af auktionen.

- Der er altid mange mennesker omkring ringen, når der er husdyrauktion, og det glæder os selvfølgelig meget, påpeger Jørgen Bruun.

Ombygningerne på området løber op i mere end en million kroner.