Beklager aflysning – gratis entre til ligamatch

3,200 speedway-tilskuere fik spoleret aftenen, da dysten mellem Holsted Tigers og Esbjerg Viking måtte aflyses efter 8. heat. Banen var for farlig at køre på.

Nicki Pedersen kom på sygehuset efter et voldsomt styrt. Heldigvis ser det ikke ud til, at han er blevet alvorligt skade. Men dommeren traf beslutningen om at stoppe dysten, fordi baneforholdene var for dårlige.

-  Vi vil undskylde over for vores sponsorer og ikke mindst de mange tilskuere, der var mødt frem onsdag aften på Moldow Speedway Arena. Vi påtager os ansvaret for, at en stor speedway aften ikke blev den oplevelse, som alle havde håbet på, udtaler direktør Niels Munk Nielsen fra Holsted Speedway. 

- Vi er godt klar over, at speedway er en farlig sport, men her nåede vi altså grænsen for, hvad der er forsvarligt, så dommeren traf den rigtige beslutning, siger speedway-direktøren, der på ingen måde fralægger sig ansvaret.

Banen er arrangørernes ansvar. Det kan ikke ændre på, at tusinder gik skuffede hjem – og to kørere endte på sygehuset. Men som plaster på såret tilbyder Holsted Speedway gratis afgang til speedway den 2. august.

- Belægningen på banen opførte sig ikke som forventet. Årsagen skal findes i de to seneste ligamatcher, hvor det op til løbene regnede meget: Hher måtte vi tilføre banen meget ekstra belægning, hvilket desværre viste sig ikke at kunne binde i den eksistere belægning efter den fine solskinsvejr de seneste dage, forklarer Niels Munk Nielsen.

 -Jeg kan bedst forklare det, som hvis underlaget var is, hvor der var lagt sand på, og når sandet bliver kørt væk i pletter, er det ikke muligt for kørerne at kontrollere cyklen.