Blandet vejr i bededagsferien

Vejret i store bededagsferien bliver lidt af en rodet omgang med både sol og regn og dagtemperaturer på mellem 10 og 18 grader.

- Allerede i dag kan der komme noget regn op over især Jylland. Det vil særligt være i eftermiddag, mens det holder nok tørt om formiddagen de fleste steder, sigervagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Thyge Rasmussen til Ritzau.

Det bliver samtidig lidt lunere, end vi har været vant til den seneste tid. Således får vi temperaturer på omkring 10-15 grader fredag og lørdag og søndag op til 13-18 grader.

- Så efterhånden når vi op på rigtige maj-temperaturer, men som sagt vil der i perioder komme regn og byger - nok mest i den vestlige del af landet, siger Thyge Rasmussen.

Fredag aften og natten til lørdag kan der i vest lokalt komme tordenbyger.

- Så hører man til blandt dem, der måske kunne finde på at hive grillen frem, så er det igen mod øst, at der er de bedste chancer for at kunne gøre dette i tørt vejr, siger meteorologen.

Lørdag bliver lig fredag, hvor det er sjællænderne, der får det bedste vejr og jyderne det dårligste.

Havevejere med sarte planter godt tage den med ro nu, for med nattetemperaturer på syv-otte grader er det helt slut med frosten.