TV der bevæger dig

Bøgerne er skiftet ud med teater på Ladelund Efterskole

Bøger er skiftet ud med de skrå brædder på Ladelund Efterskole. De har én uge til at forberede et skuespil på over en time.

Helene (i midten) spiller lillebror i stykket. Foto: Thomas Lee Christensen, TV SYD

I denne uge er bøgerne smidt væk på Ladelund Efterskole. I stedet står der teater på skoleskemaet. Eleverne bruger en hel uge på at forberede og øve teaterstykket Kærlighed ved første hik, som har premiere i morgen torsdag.

Eleverne er delt ind i forskellige gruppe, som arbejder med alt fra kulisser, kostumer og kor til skuespil og scene.

- Det er mega fedt, og jeg kan rigtig godt lide det, siger Helene Jensen, der spiller lillebror i stykket.

Mange af eleverne har aldrig prøvet kræfter med skuespil før, heller ikke Helene, og derfor er hun spændt på at skulle optræde for over tusinde mennesker de næste par dage.

- Det er meget grænseoverskridende, men jeg glæder mig rigtig meget til det, og jeg glæder mig også til at få en opgave ud af det, siger hun.

Styrker fællesskabet

Eleverne arbejder i deres grupper fra tidligt om morgenen og stort set til de skal i seng. Ifølge lærer Verner Storm så styrker teaterugen og de lange dage elevernes fællesskab.

- Det er vigtig for os at vi har en uge, hvor vi dyrker noget fællesskab og ser hinanden fra andre vinkler, siger Verner Storm.

- Det er nogle lange dage, men vi får en masse ud af det, især vores fællesskab bliver styrket af det, siger Helene Møller.

Ladelund Efterskole har premiere på Kærlighed ved første hik torsdag aften klokken 19.00.