Brian er glad for firmaets nye robot

Der kommer flere industrirobotter til, men mens nogen er skeptiske, så oplever andre fordele. Heriblandt Mirit Glas.

Sidste år blev der installeret 752 industrirobotter i Danmark, det er en tredobling siden 2010.

Mirit Glas i Vejen fik sidste år sin første robot. Det gør, at de kan bruge deres medarbejdere mere effektivt.

quote

Robotten har ikke betydet, at vi har været nødt til at skære ned. Tværtimod, siden vi fik robotten, er vi blevet én mere ind i familie.

Keld Lauridsen,  produktionschef, Mirit Glas, Vejen

- Vi skulle have vores medarbejdere til at bruge deres hoveder til at udvikle for os. I stedet for at de står og laver ensidigt, gentaget arbejde og ødelægger deres arme og hænder. Vi laver mange specialprodukter, og dem skal vi sammen udvikle, med vores medarbejdere, siger Keld Lauridsen, produktionschef i Mirit Glas, til TV SYD.

Eksperter mener, at der kun vil komme flere robotter til. Ifølge en ny rapport fra McKinsey og Aarhus Universitet, så kan den nye teknik gøre 4 ud af 10 nuværende jobs overflødige.

Men hos Mirit Glas kommer robotten ikke umiddelbart til at skubbe nogen ud i arbejdsløsheden.

- Robotten har ikke betydet, at vi har været nødt til at skære ned. Tværtimod, siden vi fik robotten, er vi blevet én mere ind i familie, siger Keld Lauridsen.

Robotten hjælper mig

Brian Lund er produktionsmedarbejder i firmaet, og for ham har robotten haft en positiv effekt.

- Det er mest i håndledene. Jeg stod jo og kørte rundt og rundt i den samme bevægelse hele dagen. Når man gør det en hel dag, så kunne man godt mærke det om aftenen, det slipper vi for nu, siger han.

TV SYD har talt med Hardy Høll Nielsen, formand for Dansk Metal i Kolding, om, hvordan han ser på robotter i industrien: Er de vennner eller fjender? Se med på TV SYD 19.30 eller her på hjemmesiden efterfølgende.