Dansk ejerskab sikrer arbejdspladser i Vejen

Op mod 300 ansatte i produktionen hos Louis Poulsen Lighting i Vejen kan se frem til vækst og udvikling i deres virksomhed.

Kapitalfonden Polaris har købt Louis Poulsen Lighting tilbagefra den italienske koncern Targetti Sankey.

Dermed er design-ikonet, der omfatter de klassiske PH-lamper, kommet på danske hænder.

- Vi er glade for, at vi i Polaris får en kapitalstærk ejer, som kender vores forretning indgående og kan give Louis Poulsen de bedste vilkår for at fokusere på fortsat udvikling af virksomheden og vores unikke produkter, siger Søren Schøllhammer, vice president i Louis Poulsen.

Han understreger, at der nu står vækst på dagsordenen.

Under den italienske ejer har virksomheden effektiviseret produktionen og sikret kvalitetsniveauet, men på designfronten er der ikke sket meget.

Targetti Sankey købte virksomheden i 2007 fra blandt andre Polaris. Prisen lød dengang på én milliard og 250 millioner.

Salgsprisen er ikke oplyst.

Enestående produkter

Hos Polaris ser partner Allan Bach Pedersen et stort potentiale i Louis Poulsen, som han kalder et enestående brand både i Danmark og internationalt.

Det er meget få virksomheder beskåret, at deres produkter holder prisen i kraft af designet.

- Virksomhedens unikke produkter og status som designikon er et stærkt udgangspunkt for yderligere vækst, og vi ser frem til at bidrage til udviklingen i de kommende år, hvor vi vil sikre, at Louis Poulsen får de rette rammer for at realisere virksomhedens betydelige potentialer, siger Allan Bach Pedersen.

Louis Poulsen beskæftiger i alt 450 medarbejdere. Hovedsædet er beliggende i København, mens de fleste af virksomhedens i alt 300 danske ansatte er ansat i produktionen i Vejen.

Louis Poulsen forventes i 2013 at nå en omsætning på cirka 675 millioner kroner.