TV der bevæger dig

Dieseltyv flygtede fra politihunde gennem mose

To mænd stak af med 4500 liter dieselolie. Politiet måtte stoppe lastvognen med sømmåtter.

Politiet brugte sømmåtter i jagten på dieseltyvene.

To dieseltyve gjordei nat alt for at slippe væk fra politiet, som jagtede dem rundt på de sydjyske landeveje i omkring en halv time.

Syd for Brørup spottede en politipatrulje en lastbil med to mænd i førerhuset, og betjentene forsøgte at standse køretøjet. Men de to mænd stak i stedet af - de havde nemlig omkring 4500 liter stjålen dieselolie i lastbilen, lyder det.

Politijagten forløb over mindre veje mellem Holsted og Brørup, og på et tidspunkt sprang den ene mand ud af førerhuset og forsøgte at slippe væk.

- Men den ene betjent fra patruljevognen render efter og får fat i ham, mens den anden betjent forsætter efter lastbilen, fortæller vagtchef Jan Stokholm Andersen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Nord for Holsted lykkedes det en politibil at komme foran lastbilen og få smidt flere sømmåtter ud på vejen.

- Lastbilen punkterer, men han fortsætter alligevel et par kilometer mere på flade fordæk. Han kører ned ad en sidevej, og inden bilen standser, springer han ud af den og stikker af, siger vagtchefen.

Politiet sendte straks en hundepatrulje efter manden, men da han kæmpede sig gennem en å og en mose, mistede de firbenede færden af ham.

- Han når at slippe væk, siger Jan Stokholm Andersen.

Den anholdte er 26 år, fra lokalområdet og godt kendt af politiet for tidligere at have stjålet dieselolie.

- Han er prøveløsladt for lignende kriminalitet, så ham vil vi forsøge at få fremstillet, siger vagtchefen.

Den anden dieseltyv er stadig på fri fod.

- Vi formoder, at han hører hjemme i lokalområdet. Han må være våd og beskidt, men der er endnu ikke nogen, der har gjort os opmærksomme på noget, siger Jan Stokholm Andersen.