TV der bevæger dig

Fisk fik måske en dreng på krogen

Nogle børn står udenfor foreningslivet, og det er synd, mener de i Dansk Folkehjælp. Derfor inviterede de i dag udsatte børn og unge med på fisketur.

Allan Haval Yousef får hjælp med fiskestang og line. Foto: Thomas Hoffmann-Møller, TV SYD

Det lykkedes Allan Haval Yousef at fange dagens største fisk. Foto: Thomas Hoffmann-Møller, TV SYD

Allan Haval Yousef viser dagens fangst frem til TV SYDs reporter. Foto: Thomas Hoffmann-Møller, TV SYD

I alt 15 udsatte børn og unge er med Dansk Fokehjælp i Vejen på fisketur. Foto: Thomas Hoffmann-Møller, TV SYD

I løbet af ugen prøver børnene kræfter med forskellige sportsgrene. Blandt andet sportsfiskeri. Foto: Thomas Hoffmann-Møller, TV SYD

1 af 5

Skoleelev Allan Haval Yousef fra Vejen fik fredag en ordentlig fisk på krogen i Drostrup Lystfiskersø. Hans første nogensinde. 

Eller måske var det i virkeligheden fisken, der fik en dreng på krogen. I hvert fald blev Allan så glad og stolt over sin fangst, at han ikke vil udelukke, at han kunne finde på at blive en rigtig sportsfisker en dag. 

- Ja, hvis det er noget for mig, og der ikke lige var andet, jeg kunne gå til, så kunne jeg godt finde på det, siger Allan til TV SYDs reporter, mens han viser sin fisk frem. Den største, der er fanget i dag.

Allan Haval Yousef er, sammen med 14 andre udsatte børn og unge, taget med Dansk Folkehjælp i Vejen på fisketur. I løbet af ugen tager medlemmer af Dansk Folkehjælp børnene med rundt i en række forskellige foreninger, hvor de kan prøve kræfter med blandt andet karate, skydning, billard og ridning.

Og det er ikke tilfældigt, at børnene bliver præsenteret for de lidt mindre sportsgrene.

Der er næsten en voksen pr børn, så det er rigtig fantastisk. Det er med til at skabe en god tryghed for de børn, som vi giver det her tilbud.

Preben Pedersen, fmd. Dansk Folkehjælp i Vejen

- Vi ser i de her nichesportsaktiviteter, at der er god tid til at tage sig af de unge. Det oplever vi, når vi kommer rundt. Der er næsten en voksen pr børn, så det er rigtig fantastisk. Det er med til at skabe en god tryghed for de børn, som vi giver det her tilbud, forklarer formand for Dansk Folkehjælp i Vejen, Preben Pedersen til TV SYD.

Nogle af de 15 børn og unge har allerede valgt at melde sig ind i en af de foreninger, de har besøgt i løbet af ugen, men Allan vil godt vente, til han har oplevet dem alle. 

- Ja, når vi har oplevet lidt flere, så kunne det godt være, siger Allan Haval Yousef. 

 

 

Mere kultur