Flåt-sygdomme: Fører første sag om borrelia

Advokat fra Vejen fører nu Danmarkshistoriens første sag om anerkendelsen af borrelia-diagnoser fra udlandet. En kvinde blev nægtet sygedagpenge, fordi hendes kommune ikke vil anerkende udenlandske lægeerklæringer om, hun havde borrelia.

Men det skal kommunen, sigeradvokat Berit Lenschow, som fører sagen for Else Wiese fra Løgstør.

Else Wiese har ? som tidligere omtalt i TV SYD - samlet et halvt hundrede sager om personer, der føler sig forkert behandlet efter bid af flåtter.

Else Wiese har sagsøgt sin kommune, fordi de ikke vil anerkende lægeerklæringer fra Tyskland og Spanien.

- Jeg synes da, det er meget trist, siger Berit Lenschow til TV SYD. Der er både flere tests fra udlandet og der er danske læger, der har vurderet disse tests efterfølgende, og alligevel bliver man ved med at holde fast i én enkelt undersøgelse. Det er da utilfredsstillende.

Danske læger kunne ikke konstatere, at Else Wiese var ramt af borrelia. Derfor vurderes kommunens sagsbehandlere, at hun ikke kunne blive helbredt ? og dermed ikke kunne vende tilbage til arbejdsmarkedet. Og derfor kunne hun ikke få sygedagpenge.

Men både de tyske og spanske lægers diagnose burde være nok til, at Else Wiese kunne have beholdt sine syge-dagpenge.

For EU-regler betyder, at en lægeerklæring gælder i hele EU - uanset, hvor den er udstedt.

Det siger advokat Berit Lenschow:

- Først og fremmest er den jo vigtig for Else personligt at få ret i, at hun rent faktisk fejler, hvad hun siger, at hun fejler. Og for det andet, så er det selvfølgeligt vigtigt at få afprøvet, om det her mobilitetsdirektiv rent faktisk gælder.