Flyttede få kilometer og sparede mange penge på huskøb

Ønsket om flere kvadratmeter fik familien Meyer-Jægersborg til at rykke 15 kilometer over på den anden side af kommunegrænsen og købe deres drømmehus.

Der er penge at spare, hvis man som boligkøber er parat til at kigge over grænsen til nabokommunen.

Det var, hvad familien Meyer-Jægersborg gjorde, da de var på udkig efter et større hus og flyttede fra Kolding Kommune til Vejen Kommune.

I Kolding Kommune er den gennemsnitlige kvadratmeterpris på 15.400 kroner, og det gør huspriserne i Kolding til de næsthøjeste i TV SYDs område. I nabokommunen Vejen er den gennemsnitlige kvadratmeter pris 8.500 kroner.  

quote

Vi elsker albuerum både indenfor og udenfor,  og det kunne vi alt sammen få her

Bjarke Meyer-Jægersborg, selvstændig, Vejen

Familiens nye hus er hele 289 kvadratmeter. De mange kvadratmeter fandt de i Askov i Vejen Kommune  kun femten kilometer fra deres gamle hjem i Lunderskov, der ligger i Kolding Kommune.

- Vi elsker albuerum både indenfor og udenfor, og det kunne vi alt sammen få her, fortæller Bjarke Meyer-Jægersborg.

Vejen Kommune var ikke første valg for familien. I mange år kiggede de på huse i Trekantsområdet. Men ved et tilfælde fik de smag for Vejen, da deres døtre var på sommerskolecamp i Vejen Idrætscenter.

- Det fik vores øjne op for, hvad der var af muligheder herovre, og det blev udslagsgivende for, at vi begyndte at kigge efter et egnet hus på de her kanter, fortæller Bjarke Meyer-Jægersborg.

De har ikke fortrudt, at de rykkede til en kommune, hvor den gennemsnitlige kvadratmeterpris er 45 procent lavere end i Kolding Kommune.

- Skulle vi have valgt noget i Kolding eller Vejle af samme kaliber, så havde det nok været svært, siger Bjarke Meyer-Jægersborg.

Familien Meyer-Jægersborg regner med, at det nye hus er stedet, hvor de bliver til deres børn flytter hjemmefra.