TV der bevæger dig

Folket og magten mødes i Rødding

Rødding Højskole og nyhedsmagasinet Ræson står i denne weekend bag 48 timers politisk diskussion og samtale under titlen "Folket og Magten".

Her er det et billede fra 2015-udgaven af Rødding Højskoles og Ræsons fælles arrangement.

På listen over oplægsholdere er etablerede politiske aktører fra Christiansborg  som  justitsminister Søren Pape Poulsen, (K), undervisningsminister Merete Risager, (LA)  og en række af de nye, skarpe profiler som Pelle Dragsted fra Enhedslisten og Jakob Engel-Schmidt fra Venstre og SF’s nyudnævnte politiske ordfører Jakob Mark.

- Vi bringer folket og magten sammen. Det er vigtigt, at den politiske debat ikke kun finder sted på Christiansborg, men også her i Sønderjylland. Det politiske centrum er ikke bare i København, men også hvor folk bor, siger forstanderen på Rødding Højskole, Mads Rykind-Eriksen, om arrangementet på højskolens hjemmeside.

Clement Kjersgaard, der er udgiver af Ræson, holder også foredrag på kurset.

- I en række lande presses de gamle partier og etablerede politikere af protestbevægelser. Fra Bernie Sanders’ succes over Brexit til Donald Trumps sejr. Europa rundt vinder nye partier frem, fra højre og venstre. Konferencens overordnede spørgsmål er derfor simpelt: Hvad sker der nu? Og hvad er de etablerede partiers svar? lyder det fra Clement Kjersgaard
 Arrangementet veksler mellem foredrag, dueller og diskussioner, hvor politikerne står overfor en sal fuld af tilhørere, der er kommet ikke bare for at lytte - men for at diskutere.