TV der bevæger dig

Fondsmillioner til sti langs Kongeåen

Over 20 kilometer vandresti langs Kongeåen bliver nu til noget. De fem lokalråd, som har arbejdet på projektet i fire år, har fået tilsagn om fire mio. kr. fra A.P. Møllers fond.

00:35

Kongeåen - fondsmillioner gør sti-projekt muligt.

1 af 2

- Vi har besøgt samtlige 100 lodsejere langs åen, fortæller Arne Madsen, Føvling. Han er formand for arbejdsgruppen, som har sikret sig forhånds-godkendelser fra alle lodsejere i Vejen Kommune.

22-24 kilometer

Stisystemet, som skal strække sig over 22-24 kilometer langs Kongeåen skal give alle en unik mulighed for at færdes i og opleve det flotte område. Pengene skal bruges til låger, pæle, skilte og gangbroer. Desuden tilbydes lodsejerne et beløb for at lade stien gå over deres jord.

- Derfor er det jo skønt, når nogle af de store fonde også synes, at det er et godt projekt, vi har gang i. Det er et dejligt skulderklap, siger Arne Madsen.

Færdig i 2014

Lokalrådene i Hjerting/Lintrup, Skodborg, Skrave og 6683 (Postnummeret for Stenderup, Føvling og Tobøl) fik ideen til en sti langs Kongeåen tilbage i 2008. Alene i Vejen Kommune er der over 100 lodsejere, som har fået besøg.

- Projektet har mødt utrolig stor velvilje, siger Arne Madsen. Der er kun enkelte, som har sagt nej til at deltage.

Og med økonomisk støtte fra A.P. Møllers fond og den EU-financierede Grøn Vækst er projektet klar til næste fase.

- Nu skal vi besøge flere lodejerne igen og havde denne endelige aftale. Det ventes at ske efter sommerferien, forklarer Arne Madsen.
Først når alle aftalerne er på plads, skal der opsættes broer, låger, pæle, skilte, shelters, kano-ophalingspladser m.m.. Hele projektet forventes at stå færdigt i 2014.