Forbudt reklame på taget

Gamst Maskinstation har fået besked på at udskifte deres tag, fordi tagpladerne ud mod motorvejen danner bynavnet "Gamst".

16 meter højt og 8 meter bredt. Så meget måler de bogstaver, der tilsammen danner ordet GAMST henover taget på Gamst Maskinstation. Men det skal der laves om på indenfor et halvt år. Det er nemlig reklame, vurderer Naturklagenævnet.

Det hele startede for to år siden, da Gamst Maskinstation skulle have lagt nyt tag. Da man både fik leveret hvide og sorte tagplader, besluttede maskinstationen at taget skulle prydes med bynavnet. Taget vender direkte ud mod Esbjerg-motorvejen E-20. Og det mente en nabo var et problem.

Vejreklamer forbudt

En utilfreds nabo klagede sin nød til kommunen, der tog tagdækningen op i byrådet. Her regnede man dog ikke taget som et reklameskilt, da bogstaverne dannede ordet GAMST, og ikke Gamst Maskinstation. Den afgørelse var Naturklagenævnet dog ikke enig i - her tog man sagen op endnu engang, og vurderede at taget var en reklame. Den slags er forbudt på motorvejen.

Så på trods af byrådets afgørelse, er taget på maskinstationen altså ikke fredet. Det skal lægges om indenfor et halvt år.

Driftsleder på Gamst Maskinstation, Henrik Assenholt, forstår godt dilemmaet:

"Jeg kan godt se, at man ikke bare kan plastre motorvejen til med reklamer hele vejen fra Esbjerg til Kolding. Men det er jo bynavnet, og ikke en reklame," forklarer han.
Gamst Maskinstation vil nu overveje, om de vil lave en retssag ud af tagproblematikken.