Genbrugsplads plaget af skrot-tyve

Flere gange denne sommer har en genbrugsplads i Vejen haft besøg af tyve, som målrettet er gået efter brugte bilbatterier.

Det var synet af en tom skrot-container, der i morges mødte medarbejdere på genbrugspladsen på Industrivej i Vejen. Ifølge Politiet er der stjålet i alt 800 kilo brugte bilbatterier.

Og det er langt fra første gang, det er sket. Alene denne sommer er tyve brudt ind på genbrugspladsen i Vejen for at skaffe sig brugte bilbatterier fire gange.

quote

Det er som om, de holder øje med, hvornår der er ved at være fyldt op med bilbatterier i containeren, og så slår de til.

Ann Martinsen, leder af genbrugspladserne i Vejen Kommune

- Alle fire gange er tyvene gået målrettet efter brugte bil-batterier, fortæller lederen af Vejen Kommunes genbrugspladser, Ann Martinsen, til TV SYD.

Interessen for de brugte bilbatterier skyldes, at de indeholder bly, som skrot-tyve kan sælge videre.

Ifølge Ann Martinsen bryder tyvene typisk ind gennem hegnet, og derefter bryder de ind i de aflåste containere, hvor batterierne opbevares.

- For et par uger siden løftede tyvene en hel palle fuld af de brugte bilbatterier ud gennem hegnet, fortæller Ann Martinsen.

- Det er som om, de holder øje med, hvornår der er ved at være fyldt op med bilbatterier i containeren, og så slår de til, siger hun.

Det er ikke kun bilbatterier, skrottyvene går efter på skrotpladsen i Vejen.

Ifølge Ann Martinsen forsvinder der flere gange om ugen elektronik-skrot fra genbrugspladsen.

quote

Tyverierne er efterhånden så stort et problem for os, at vi overvejer, om vi kan blive ved med at håndtere blandt andet brugte bilbatterier.

Ann Martinsen, leder af genbrugspladserne i Vejen Kommune

- Tyverierne er efterhånden så stort et problem for os, at vi overvejer, om vi kan blive ved med at håndtere blandt andet brugte bilbatterier, siger Ann Martinsen.

Politiet står foreløbigt uden spor efter tyveriet af de 800 kilo bilbatterier og efterlyser derfor vidner, som har set noget mistænkeligt i området i tidsrummet mellem klokken 16.15 søndag eftermiddag og klokken 10 mandag formiddag, hvor tyveriet fandt sted.