Gennemsigtige tasker stopper tyveri

Firmaet Solar i Vejen kontrollerer, om de ansatte stjæler ved hjælp af gennemsigtige plastic-tasker. Nu stjæler medarbejderne ikke længere, siger tillidsfolk og chef.

Tamponer, bind, kondomer, hovedpinepiller, pung og nøgler.

Alt kan ses igennem den gennemsigtige plastic-rygsæk, som de ansatte på Solars centrallager i Vejen skal gå rundt med.

Tasken skal de 170 ansatte bruge, så længe de opholder sig på virksomheden. Dermed kan chefen kontrollere, om medarbejderne stjæler. Det skriver Avisen.dk.

Kravet kommer efter problemer med tyveri fra lageret, der opbevarer værktøj og dyrt elektronikudstyr, for eksempel pc-skærme og routere.

- Der blev stjålet alle mulige varer. Men efter taskerne blev indført, er tyverierne stoppet. Så jeg synes, det er i orden, det blev indført, fortæller Benny Damgaard, tillidsmand for morgenholdet.

Tager det pænt

Det er kun lagerarbejderne, som håndterer varerne, der skal gå med den gennemsigtige taske. Andre ansatte slipper for at få udstillet deres private ejendele for chefen og kollegerne.

- Folk har taget det pænt, at de skal gå med plastic-rygsækken, for så bliver de ikke anklaget for tyveri. Nu kan man se, hvad folk har med ind og ud, siger Ryan Sørensen Beck, der er tillidsmand for eftermiddagsholdet og har været ansat i tre år.

Hos Solar mener man ikke, at det er krænkende, at de ansatte skal gå med en taske, der afslører alt, hvad man med sig af private ejendele.

Aflåst skab

- Alle har mulighed for at få et aflåst skab i omklædningsrummet, som de kan putte deres private ejendele ind i. Det er først, når de forlader omklædningen og går ind på fabrikken, at de skal bære plastic-rygsækken. Her kan de så have deres mobiltelefon, pung eller avis med sig, siger Finn Kristensen, der er logistikchef på centrallageret i Vejen.

Han oplyser, at tamponer og lignende kan blive i skabet i omklædningsrummet, hvor der også er toiletter.

Andre firmaer har indført stikprøvekontroller, hvor private vagtselskaber åbner folks taske for på den måde at forhindre og afsløre tyveri.

- Det, synes vi, er mere krænkende end krav om brug af en plastic-rygsæk, siger Finn Kristensen.