TV der bevæger dig

Grød-dage for Afrika

Elever på Ladelund Efterskole sidder i timevis i mørke. Fra mandag til torsdag i denne uge har elever og lærere besluttet at leve af grød og vand.

02:04

Dagens grød - pyntet op med æblemos.

1 af 2

Der må heller ikke bruges elektronik - heller ikke varmt vand. Det,der spares, går til Danmarks Indsamling 2011.

Afrikas fremtid

I år er temaet for indsamlingen 'Det nye Afrika' . Hele Danmark samler ind til 12 forskellige projekter, som på hver sin måde støtter op om unge afrikanere og deres fremtid.

Indsamlingen kulminerer med et stort tv-show på DR1 lørdag den 29. januar kl. 19.00.

Mere end halvdelen af Afrikas omkring én milliard store befolkning er i dag under 18 år. Knap 200 millioner tilhører allerede gruppen mellem 15 og 24 år, og i modsætning til i andre dele af verden vil ungdoms-årgangene i Afrika fortsætte med at vokse. De mange unge kan blive den tabte generation ? eller de kan løfte Afrika ind i fremtiden.

Vi er priviligerede

Initiativet kommer fra eleverne selv, men det rammer også lærerne, som må finde andre undervisnings-metoder, når der ikke må bruges computer og smart board.
 
- Det viser hvor afhængige vi er til dagligt af elektroniske hjælpemidler. Og så har de unge godt af at lære hvor privilegerede vi egentlig er, siger forstander Steffen Bendix Pedersen.

Mest sete på tvsyd.dk