Grød-dage for Afrika

Elever på Ladelund Efterskole sidder i timevis i mørke. Fra mandag til torsdag i denne uge har elever og lærere besluttet at leve af grød og vand.

Der må heller ikke bruges elektronik - heller ikke varmt vand. Det,der spares, går til Danmarks Indsamling 2011.

Afrikas fremtid

I år er temaet for indsamlingen 'Det nye Afrika' . Hele Danmark samler ind til 12 forskellige projekter, som på hver sin måde støtter op om unge afrikanere og deres fremtid.

Indsamlingen kulminerer med et stort tv-show på DR1 lørdag den 29. januar kl. 19.00.

Mere end halvdelen af Afrikas omkring én milliard store befolkning er i dag under 18 år. Knap 200 millioner tilhører allerede gruppen mellem 15 og 24 år, og i modsætning til i andre dele af verden vil ungdoms-årgangene i Afrika fortsætte med at vokse. De mange unge kan blive den tabte generation ? eller de kan løfte Afrika ind i fremtiden.

Vi er priviligerede

Initiativet kommer fra eleverne selv, men det rammer også lærerne, som må finde andre undervisnings-metoder, når der ikke må bruges computer og smart board.
 
- Det viser hvor afhængige vi er til dagligt af elektroniske hjælpemidler. Og så har de unge godt af at lære hvor privilegerede vi egentlig er, siger forstander Steffen Bendix Pedersen.