Hjemmebanefavorit støder Anders Thomsen af speedwaytronen

Rasmus Jensen fra Holsted er ny dansk mester i speedway efter en suveræn indsats.

Onsdag aften henviste han den dobbelte danmarksmester Anders Thomsen til andenpladsen, da landets bedste speedwaykørere dystede om DM-hæder i Holsted.

Brødrene Kenneth og Lasse Bjerre tog sig af henholdsvis tredje- og fjerdepladsen.

Anders Thomsen kørte godt nok først over stregen i finalen, men fordi det er pointantal, der afgør, hvem der tager guldet, vandt Rasmus Jensen.

Med de to point han fik i finalen, Rasmus Jensen endte på 17 point ud af 18 mulige, mens Anders Thomsen måtte nøjes med 16.

28-årige Rasmus Jensen var blandt favoritterne, fordi DM blev afviklet på hans hjemmebane, hvor han til daglig tørner ud for Holsted Tigers.

Rasmus Jensen (i midten) vinder dette års Speedway DM-finale i Holsted foran Anders Thomsen (th) og Kenneth Bjerre (tv).
Rasmus Jensen (i midten) vinder dette års Speedway DM-finale i Holsted foran Anders Thomsen (th) og Kenneth Bjerre (tv).
Foto: Sportxpress/Ritzau Scanpix

Anders Thomsen, der har vundet DM de seneste to gange, var tvivlsom op til DM, fordi han i en match i den danske liga i sidste uge pådrog sig en hjernerystelse.

Efter en drabelig kamp med Mikkel Michelsen om at komme ind i første sving, kørte han i væggen og måtte fragtes til sygehuset i en ambulance.

Men han nåede altså at komme på højkant, så kan kunne køre sig til DM-sølv.