IC4-tog skadet af sten på skinner

Et IC4-tog blev slemt skadet, da der ved 21-tiden lørdag var lagt store sten og træstykker på skinnerne ved Ladelundvej mellem Brørup og Vejen.

- Toget fik ødelagt et bundkar til motoren, og der skal noget til, siger vagtchef Torben Møller til TV SYD. Der skete også skader på de andre vogne.

IC4-toget måtte stoppe i Vejen efter påkørslen. Her blev det konstateret, at toget ikke kunne køre videre.

Efterfølgende er toget ? med nedsat fart og uden passagerer ? kørt til centralværkstedet i Aarhus.

- Vi er meget interesserede i at høre, om nogen har set noget på strækningen, som ligger helt ude på landet, siger vagtchefen.

Banedanmark oplyser, at hærværket ved Vejen er voldsommere end vanligt.

- Vi oplever jævnligt, at der er lagt sten eller skærver på skinnerne. Men det giver ikke den slags skader. Derimod er det set før, at el-ledninger eller bremseslanger på godstog kan blive revet over, og så kan toget ikke køre.

DSB kan først i næste uge sige noget om, hvor omfattende skaderne er.

DSB kender også til sten på skinnerne - eller cykler. Det plejer ikke at give skader i det her omfang.

- Det er en meget alvorlig sag. Og det kan være livsfarligt, hvis et tog bliver afsporet, fortsætter vagtchef Torben Møller til TV SYD. Og den slags straffes efter paragraf 193 ? om forstyrrelse af den offentlige trafik ? som har en strafferamme på seks års fængsel.

Det er anden dag i træk, at trafikken forstyrres omkring Vejen/Holsted. Tre personer kastede natten til lørdag yoghurt-bægre og lignende ned på bilerne, som kørte på motorvejen ved Holsted.