TV der bevæger dig

Ingen tiltales for dødsfald i Andst

Selvom to personer mistede livet ved eksplosionsulykken sidste år i Store Andst ved Vejen, bliver ingen dømt for dødsfaldene.

00:26

Eksplosionsbranden brød ud 8. oktober sidste år.

1 af 2

Det slår anklageskriftet mod to bagmænd fast. Et anklageskrift som P4 Esbjerg har fået aktindsigt i.

Klokken lidt i 11 om formiddagen 8. oktober sidste år, lød der en voldsom eksplosion i området omkring Store Andst ved Vejen.

Et hemmeligt og ulovligt fyrværkerilager var blevet antændt og sprang i luften med så voldsom en kraft, at to mennesker mistede livet.

De to personer, der omkom, havde ifølge politiets efterforskning sammen med to andre personer produceret kanonslag og andet fyrværkeri med henblik på videresalg.

Tiltales for at fremstille fyrværkeri

To personer, en 41-årig mand og en 33-årig mand, anklages nu for at have været med til at fremstille ulovligt fyrværkeri.

Hvad der dog er mest opsigtsvækkende er, at ingen af de to bliver gjort ansvarlige for de to dræbte. Det sker fordi politiets anklager vurderer, at de dræbte selv har haft skyld i eksplosionen.

Derfor er det altså udelukkende anklager om ulovlig opbevaring, ulovlig fremstilling og henblik på ulovligt videresalg, de to mænd kan se frem til at blive anklaget for ved en domsmandsret.

Retssagen forventes at begynde i midten af april.