Den danske Spiseguide står bag nomineringen, og kategorien Årets bedste Frokostrestaurant er blot en af ti kategorier.
TV SYD fik fat i Preben Madsen, som har drevet restauranten i snart syv år, selv om mandag og tirsdag er lukkedage.
- Vi er meget glade. Og lidt spændte, siger han til TV SYD.
Han nævner, at Herregårdskælderen serverer en traditionel frokost – med afsæt i de retter, som er på menuen til aften.
- Sæsonen er vigtig – og vi skifter menu hver måned, forklarer han.
Han ved ikke, hvad der har ført til nomineringen.
- Vi er meget omhyggelige med frokosten. Mange steder er den måske mere et bi-produkt. Og mange restauranter har slet ikke åbent til frokost.
Restauranten har ligget under den gamle herregård, som i dag rummer et museum. Kælderen er noget af det ældste bevarede bygning.
I 2014 blev Restaurant Herregårdskælderen optaget i White Guide over de 260 bedste danske restauranter.
- Jeg ved ikke, hvad der nu skal ske, siger Preben Madsen til TV SYD. Jeg går ud fra, at vi løbende bliver bedømt.
- Så I holder øje med, om der kommer en enlig gæst til frokost i den næste tid?
- Næh, det gør vi nu ikke. Jeg ved godt, at de siger, at man kan spotte folk fra Michelin-guiden på, at de er alene. Men sådan tror jeg nu ikke, at det foregår i Danmark.
Foruden Herregårdskælderen er Koefoed, Christianshavn Færgecafe og Lumskebugten, alle København, Isidor Henius, Aalborg, og Christianshøjkroen, Aakirkeby, nomineret.
Herregårdskælderen er dog ikke den eneste syd- og sønderjyske restaurant, der er nomineret.
Ti Trin Ned i Fredericia er nomineret i kategorierne Årets restaurant, Årets oste, Årets kokkeprofil, hvor kokken Lasse Starup Pedersen er i fint selskab og i kategorien Årets dessert, hvor også Henne Kirkeby Kro er nomineret.
I kategorien Årets sommelier er Jesper Jensen fra Aagaard Kro nomineret.
Vejle-restauranten Me Mu er nomineret i genren Årets bistro/brasseri.