Kammeradvokaten hos Skare Meat: - Masser af godt kød på lagrene der kan sælges

Kammeradvokat Boris Frederiksen har overtaget rollen som kurator i syv af Kurt Skares selskaber. Boris Frederiksen repræsenterer staten, der er en stor kreditor i de konkursramte selskaber med base i Vejen.

Fredag overtog advokat Boris Frederiksen fra advokatfirmaet Poul Schmidt/Kammeradvokaten rollen som kurator i syv Skare-konkursboer. Det betyder, at kuratellet nu består af Boris Frederiksen og advokat Corna Levin Munch. Det bekræfter kammeradvokaten overfor TV SYD.

- Vi er kommet ind i fredags, så vi er i den indledende del af bobehandlingen. Nu har vi på den korte bane fire hovedopgaver: Vi skal skabe et overblik over, hvad der er i de syv selskaber, og hvordan de hænger sammen. Vi skal holde driften i virksomhederne i gang så tæt på det normale som muligt. Og så skal kreditorer have deres tilgodehavender, siger Boris Frederiksen.

quote

Der er masser af godt kød på lagrene, der kan sælges. Og det er vel at mærke ikke det kød, som Fødevarestyrelsen fandt ved et kontrolbesøg for nogle uger siden

Boris Frederiksen, Kammeradvokaten


Stor gæld til Staten

Han ønsker ikke at oplyse over for TV SYD, hvor mange millioner kroner staten har til gode i det konkursramte firma. Ifølge Børsen har Kurt Skare oplyst til avisen, at han skylder Nykredit, der for få dage siden har opsagt hans kreditaftaler, 100 millioner kroner, og at gælden til staten primært drejer sig om moms. Den er formentlig af cirka samme størrelse. 

Avisen vurderer, at der i alt mangler omkring 200 millioner kroner i konkursboerne.

Slagterivirksomheden Skare Meat Packers i Vejen, mener man er uretfærdigt behandlet.
Slagterivirksomheden Skare Meat Packers i Vejen mener, man er blevet uretfærdigt behandlet.
Foto: Silas Lilliecrona, TV SYD

Alle syv Skare-selskaber har registreret adresse på Industrivej Syd 1, 6600 Vejen, hvor driften altså fortsat opretholdes. Ifølge Boris Frederiksen er der i alt mellem 300 og 400 ansatte i virksomhederne med hovedparten tilknyttet Skare Meat Packers.

Boris Frederiksen oplyser, at han regner med, at kuratellet i løbet af to-fire uger har dannet sig et overblik over konkursboerne og gældens omfang.

Salg af virksomheder måske allerede på vej

Samtidig arbejder kuratorerne også på salg af de syv virksomheder under Skare Meat.

-  Der har allerede været vist interesse fra potentielle købere, så vores opgave kommer også til at handle om at få solgt virksomhederne til den bedst mulige pris, og det kan i princippet være til både danske og udenlandske købere, siger Boris Frederiksen.

Ifølge ham er der fortsat aktiver i form af kød på lagrene i Vejen.

- Der er masser af godt kød på lagrene, der kan sælges. Og det er vel at mærke ikke det kød, som Fødevarestyrelsen fandt ved et kontrolbesøg for nogle uger siden.