Kamp om at efterfølge bykonge efter 20 år

Nu har Venstre i Vejen Kommune to politikere, som gerne vil overtage pladsen som spidskandidat og siden potentielt borgmesterposten efter Egon Fræhr.

Vejen Kommunes borgmester Egon Fræhr fra Venstre genopstiller ikke ved næste valg. Derfor skal partiet finde en ny borgmesterkandidat. Det sker til november, og der bliver kampvalg.

Først meddelte viceborgmester Morten Thorøe, at han går efter at blive spidskandidat. Nu får han konkurrence fra Malene Kaisen Nielsen, som er næstformand for Vejens udvalg for sundhed, kultur og fritid.

- Jeg har næsten 20 års erfaring i byrådet og har siddet i næsten alle udvalg, og jeg har været rundt overalt i kommunen. Så jeg vil gerne byde ind med min brede viden. Og så synes jeg, det er dejligt, at vi får et kampvalg, så Venstres medlemmer får nogle at vælge imellem, når vi skal finde en efterfølger for en mangeårig borgmester, siger Malene Kaisen Nielsen.

Malene Kaisen Nielsen går efter at blive Venstres borgmesterkandidat i Vejen.
Malene Kaisen Nielsen går efter at blive Venstres borgmesterkandidat i Vejen.
Foto: Privat foto

Hun har siddet i Vejens byråd siden 2002, mens Morten Thorøe har siddet siden 2014 og tidligere har været næstformand i Venstres Ungdom på landsplan. 

Første kampvalg i mange år

Der er over 600 medlemmer af Venstre i Vejen Kommune. Det er første gang i mange år, at de skal stemme om en ny borgmesterkandidat.

Egon Fræhr har været borgmester siden 2002, først i Brørup Kommune og siden 2007 i Vejen Kommune. Den 69-årige borgmester meddelte i august, at han ikke ønsker at genopstille til kommunalvalget i november 2021, men at han bliver siddende perioden ud. Dermed når han at være borgmester i 20 år.

Allerede i august oplyste Morten Thorøe, at han gerne vil være Venstres borgmesterkandidat. Nu får han konkurrence.
Allerede i august oplyste Morten Thorøe, at han gerne vil være Venstres borgmesterkandidat. Nu får han konkurrence.
Foto: Privat foto

Få dage senere meldte Morten Thorøe sig som kandidat. Egon Fræhr har understreget, at han ikke vil blande sig i, hvem der skal efterfølge ham.

Der kan stadig nå at dukke nye kandidater op hos Venstre i Vejen Kommune, som har den endelige afstemning 16. november. Forinden er der opstillingsmøder rundt omkring i kommunen.