TV der bevæger dig

Klap en økogris - det er populært

Billigere og sjovere end Legoland, sådan synes familien Hjort, det er at tage på landet og klappe økogrise. Arrangementet hedder Sofari, og familien Hjort var med for anden gang.

Rigtigt mange mennesker havde fundet vej til Sofari hos Stenager Økogris ved Hovborg i dag. Det var blandt andet muligt at holde de små grise. Foto: Anni Kirkeby Lauridsen, TV SYD

Besøgende venter på at komme ind og klappe økogrise til arrangementet Sofari. 946 personer lagde vejen forbi Stenager Økogris ved Hovborg Foto: Anni Kirkeby Lauridsen, TV SYD

Rigtigt mange mennesker havde fundet vej til Sofari hosStenager Økogris ved Hovborg i dag. Foto: Anni Kirkeby Lauridsen, TV SYD

Økogrise i Hovborg - Sofari Foto: Anni Kirkeby Lauridsen, TV SYD

1 af 4

Landets økologiske svineproducenter holdt søndag åbne døre for publikum, så de kunne opleve, hvordan livet leves, for en økologisk frilandsgris.

Hovedparten af vores besøgende kommer for at se, hvordan livet på landet er, og det er dejligt

Nicolaj Pedersen, økologisk svineproducent, Hovborg

Arrangementet hedder Sofari og startede i 2010, og er endnu ikke lige så stort som økodag, hvor kørerne bliver lukket ud, men interessen for økologi er stigende, og det kan de også mærke hos svineproducenterne.

Landmand Nicolaj Pedersen fra Stenager Økogris ved Hovborg, var en af de økologer, der i dag åbnede dørene for de mange interesserede, hele 946 fandt i dag vej til gården. 

- Hovedparten af vores besøgende kommer for at se, hvordan livet på landet er, og det er dejligt, vi kan vise det frem, siger Nicolaj pedersen, der har været økolog siden 1999.

Familien Hjort er med børnene Marie og Frederik på seks og ni år fra Brørup elsker at komme en tur ud på landet. Det er anden gang de tager til Sofari, simpelthen fordi det er sjovt.

Vi kan se dem og klappe dem, og så går de i mudder

Maria Hjort, 6 år, Brørup

6-årige Maria Hjort er ikke i tvivl, om hvorfor det er sjovt.

- Vi kan se dem og klappe dem, og så går de i mudder, griner hun.