Kommentator kalder omstridt DF-læserbrev et vildskud

Selvom DF’er fra Vejen får kritik for et omstridt læserbrev, mener politisk kommentator, Poul-Erik Thomsen ikke, at det behøver få konsekvenser.

Det stormer om Dansk Folkepartis gruppeformand i Vejen, Anni Grimm. I går kaldte hun homoseksuelle for ”afvigere” i et læserbrev i Jydskevestkysten.

Læserbrevet har fået Dansk Folkepartis hovedbestyrelse til at give Anni Grimm en skriftlig advarsel.

quote

Så længe hun er medlem af partiet, behøver det ikke at have negative konsekvenser. For der vil også være folk, der er enige og støtter hende.

Poul-Erik Thomsen, politisk kommentator, TV SYD

Ifølge politisk kommentator, Poul-Erik Thomsen, er advarslen udtryk for en klar afstandtagen til Anni Grimms holdninger fra ledelsen i Dansk Folkepartis side:

- Det er et vildskud. Det er helt tydeligt, når partitoppen reagerer sådan. Det ville de slet ikke gøre, hvis læserbrevet var blot nogenlunde inden for skiven, siger Poul-Erik Thomsen.

Læserbrevet kommer midt i en landsdækkende debat om, hvorvidt præster skal have lov til at nægte at forrette homovielser. 

- Der er en skærpet debat i øjeblikket, blandt andet pga. Mogens Jensens (A) udtalelser om homovielser. Og syd for grænsen har de lige lovliggjort homoægteskaber, siger Poul-Erik Thomsen.

Anni Grimm har beklaget læserbrevet, og ifølge Poul-Erik Thomsen behøver sagen ikke få konsekvenser for Anni Grimm.

- Så længe hun er medlem af partiet behøver det ikke at have negative konsekvenser. For der vil også være folk, der er enige og støtter hende, siger han.