Læborg-landmand: Ynkeligt pjat!

Landmand Jørgen Christensen fra Læborg sidder igen foran en dommer - anklaget for at eje ni kreaturer, selv om han er frakendt retten til at holde dyr.

- Det er en ynkelig gang pjat. Jeg er glad for, at jeg har levet så mange år i frihed, siger Jørgen Christensen til TV SYD i en pause.

Bliver snart 80

Jørgen Christensen siger, at han snart fylder 80.

- Jeg er træt af dem. Og det er der mange, der er. Det ligner ikke noget. Det er chikane af landbruget og chikane af selvstændigheden.

- Jeg er lykkelig for, at jeg har levet så mange år i frihed med mit kræ. Det er helt væk i dag.

To dage sat af

Der er sat to dage af til sagen, som er et stort kompleks af sager fire-fem år tilbage. Jørgen Christensen er tiltalt for at have ejet ni kreaturer, som blev opdaget tæt på hans ejendom for snart et år siden.

Politiet har brugt tiden til at finde ud af, hvem der ejer køerne, som har været på ejendommen siden maj 2008.

Dom i landret

Jørgen Christensen blev i Vestre Landsret frakendte ham retten til at holde dyr i fem år. Sagen handlede om, at Jørgen Christensen nægtede at forsyne sine dyr med øremærker. Han havde over 200 kreaturer på ejendommen.

Sparkede ud efter betjente

Landmanden blev anholdt, da politiet sidste år afslørede de ni kreaturer på ejendommen: Jørgen Christensen blev tilsyneladende så vred over at miste sine ulovligt holdte dyr, at han begyndte at sparke ud efter to betjente. Han ramte ikke, men politiet valgte at tage ham med på politistationen i Vejen.

Afvikle landbruget

Jørgen Christensen mener, at de mange regler vil betyde en afvikling af landbruget.

- Der er mange, der er træt af dem. Så jeg er lykkelig for de mange år, jeg har fået i frihed.