Landmand får frataget dyrene

Læborg-landmanden Jørgen Christensen får nu for anden gang på bare to år fjernet sine dyr.

Den 78-årige landmand, Jørgen Christensen, der tidligere er blevet landskendt for at være den sidste landmand, der ikke ville øremærke sine dyr, får nu frataget ni kreaturer. Sidste gang, for knap to år siden, var det 200 dyr, der blev fjernet fra landmandens varetægt. Nu har landmanden altså fået besøg fra politiet igen.

- Jeg er så fortvivlet. Man snakker så meget om dyrevelfærd i disse år. Men det er kreaturerne her, som har det allerbedst. De kommer hver morgen helt ned til gårdspladsen, hvor jeg kan fodre dem med brødskiver. Nu skal de åbenbart køres væk og aflives, fortæller Jørgen Christensen til Jydske Vestkysten.

Værdiløs øremærkning

Ud af de ni kreaturer, er der nogle, der er øremærkede - de er bare ikke registreret nogle steder. Og det giver problemer for Jørgen Christensen, der ved sidste episode blev frakendt retten til at have dyr.

Lederen af Vejen Nærpoliti, Jens Høyrup, fortæller til Jydske Vestkysten, at der på ny efterforskes på Jørgen Christensens ejendom.

- Vi har konstateret, at der går nogle få dyr - nogle med øremærker og andre uden. Nu skal vi have undersøgt nærmere, hvem der ejer dyrene. Det hele kan ende i et retsligt efterspil, fastslår Jens Hørup.