Landsby kan blive omringet af motorvej

I Gesten har man ikke givet planerne om Hærvejsmotorvejen meget opmærksomhed, men det bliver der lavet om på nu.

Vejdirektoratets forslag til linjeføring af Hærvejsmotorvejen er sat i offentlig høring.

De linjer vil ikke umiddelbart påvirke borgerne i Gesten. Men Billund, Vejen, Kolding og Haderslev Kommune er gået sammen om et høringssvar til Vejdirektoratet, der kan lave om på det.

De fire kommuner har nemlig bedt Rambøll lave en rapport, der skal komme med forslag til to nye linjeføringer. Den ene linje ligger ½-1 kilometer vest fra byens kirke, mens den anden linje går ½-1 kilometer fra bygrænsen mod øst. Det vil betyde, at Gesten kan blive omringet af motorvej.

Det har skabt rynker i panden hos nogle af byens borgere, deriblandt Marion Mortensen, der er formand for Gesten Lokalråd.

- Hvis man bor i Gesten, så bor man her jo fordi, man gerne vil have fred, ro og natur omkring sig. Det vil jo blive ødelagt, hvis man får en motorvej lige på den strækning, siger hun til TV SYD.

Ind kaldt til borgermøde

I aften har Lokalrådet så kaldt til borgermøde.

- Vi har indkaldt til borgermøde i aften, fordi vi gerne vil høre borgernes holdning til det. Og så vil vi lave et høringsvar, vi vil sende ind. Høringsfristen er 1. september, så vi har jo lidt travlt, siger Marion Mortensen.

For Egon Fræhr, borgmester i Vejen Kommune, handler det om vækst og udvikling af kommunen.  

- Vi ser gerne, at motorvejen kommer tættere på Vejen, så den kan nyttiggøre erhverslivet og bosætningen her og så for dem der pendler. Det er jo klart, at en motorvej fylder noget, og det bliver så næste skridt, at få den lavet, så den generer mindst muligt.

Marion Mortensen er godt klar over, at kommer motorvejen ikke til at påvirke Gesten, så kan det blive en anden lille by, det går ud over.  

- Vi tænker jo altid på os selv først. Vi værner om vores privatliv, vi værner om vores grund og natur. Sådan er det. Man vil jo altid synes, det skal være et andet sted, end man selv er, siger hun.

Gesten-Fritidscenter danner mandag aften rammen for borgermødet.