TV der bevæger dig

Livsfarlig edderkop kom til Sydjylland med posten

En såkaldt Redback-edderkop, en livsfarlig variant af den sorte enke, er tirsdag fundet i Vejen.

Her er Redback-edderkoppen, der blev fundet i Vejen. Foto: Brian Bentzen

De ansatte ved virksomheden Eagleburgmann i Vejen fik tirsdag noget af overraskelse, da de åbnede en kasse med varer fra Australien. Til personalets store overraskelse gemte der sig nemlig en lille edderkop i kassen.

Her er kassen, som firmaet Eagleburgmann modtog varer i. Og som gemte på en lille edderkop. Foto: Brian Bentzen

- De sendte så en MMS til os. Og det viste sig at være en Redback, en meget farlig variant af den sorte enke, siger Brian Bentzen fra Terrariet – Reptile Zoo, der indfangede edderkoppen, til TV SYD.  

Brian Bentzen oplyser, at Redback-edderkoppen er farligere end den variant af den sorte enke, man kan finde i Sydeuropa.

- Med en ubehagelig mix af nervegifte kan en redback-edderkop sprøjte gift ind i kroppen, der forhindrer nerverne i at sende signaler til hinanden. Uden behandling kan det i værste tilfælde føre til død, fortæller Brian Bentzen.

10.000 bid årligt

I Australien er Redback-edderkoppen meget almindelig, og i Australien bliver10.000 mennesker om året bidt af edderkoppen ifølge Brian Bentzen.

- Her er man dog vant til den, og man har fundet en modgift, så der er ikke nogen, der er døde af den, siger indfangeren.

Edderkoppen kan godt lide mørke steder, så den har formentligt søgt ly i kassen til virksomheden i Vejen.

- I Australien gemmer den sig under toiletbrættet og under sko. Den er kravlet ind i kassen, og så har den taget hele vejen til Danmark, siger Brian Bentzen til TV SYD.

Brian Bentzen lagde en bøtte over edderkoppen og fangede den. Og Redback-edderkoppen med den karakteristiske røde stribe over ryggen har nu fået et nyt hjem i Terrariet i Vissenbjerg.

Brian Bentzen forklarer her, hvor giftig edderkoppen er:

 

00:27 Luk video