Margarinedronningen fra Vejen er død

Den tidligere direktør for margarinefabrikken Alfa i Vejen, Johnny Vang-Lauridsen er død. Hun blev kendt som margarinedronningen, da der i 70erne og 80erne var hård kamp mellem de danske margarinefabrikker.

Erhvervskvinden Johnny Vang-Lauridsen er død, 86 år gammel. Det oplyser hendes søn Christian Vang-Lauridsen til Ekstra Bladet.

Hun afgik lørdag ved døden efter ti dage på et hospice - ti måneder efter at hun fik konstateret kræft i bugspytkirtlen.

- Hun fik konstateret kræft i bugspytkirtlen for ti måneder siden og havde egentlig kun fået stillet få måneder i udsigt.

- Familien har passet på hende, men de sidste ti dage tilbragte hun på hospice, siger Christian Vang-Lauridsen til Ekstra Bladet.

Johnny Vang-Lauridsen var fra starten af 1970'erne en markant kvinde i det danske erhvervsliv - først som bestyrelsesformand og siden som direktør for margarinefabrikken Alfa.

Her blev der kæmpet en hård kamp om det danske marked, som blev kaldt "margarinekrigen". Det gav ifølge Ekstra Bladet Johnny Vang-Lauridsen tilnavnet "Margarinedronningen".

Kampen kulminerede med, at Alfa i 1984 indgik et samarbejde med den store internationale gigant Unilever.

I 1991 blev Alfa-fabrikken lukket af giganten, men i 1994 var Johnny Vang-Lauridsen tilbage i margarinekampen med fabrikken Grønvang.

Den gik dog allerede året efter konkurs, og ifølge Ekstra Bladet dyrkede hun siden sin passion for galopsport.