Menighedsråd: Man behøver ikke fejre jul for at få hjælp

Menighedsrådet i Vejen mener, at alle har ret til julehjælp. Men det er absolut ikke alle, der er enige i den holdning.

Kun tre ud af 19 ansøgninger om julehjælp i Vejen Sogn er underskrevet med danskklingende navne. Hovedparten af de resterende seksten ansøgere er muslimer, fortæller menighedsrådet i Kristeligt Dagblad.

Det har nu skabt debat i og udenfor sognet. Inden uddelingen af julehjælpen diskuterede menighedsrådet om ansøgerne overhovedet fejrer jul – og betyder det noget for om de kan få økonomisk hjælp?

- Der er så mange tegn på i bibelen, at vi skal tage os af vores næste, så det er jeg slet ikke i tvivl om, siger menighedsformand i Vejen Kirke, Elna Jørgensen, til TV SYD.

quote

Jeg mener, julehjælpen drejer sig om at hjælpe betrængte kristne. Så min prioritering ville være anderledes.

Christian Langballe, kirkeordfører, Dansk Folkeparti

Menighedsrådet blev enige om, at ansøgernes religiøse baggrund ikke var vigtig.

- Ellers synes jeg, det kristne budskab klinger noget hult. Beretningen om den barmhjertige samaritaner, hvor Jesus tager fat i et menneske, som virkelig har behov for hjælp, det må jo også være kirkens opgave, understreger menighedsformanden.

Dansk Folkepartis kirkeordfører, der selv er præst, mener ikke, det er en fornuftig måde at prioritere pengene til julehjælp på.

- Jeg mener, julehjælpen drejer sig om at hjælpe betrængte kristne. Så min prioritering ville være anderledes. Det er et kirkesamfund og trosfællesskab, vi har. Det er afgørende for at holde en kristen jul, siger Dansk Folkepartis kirkeordfører Christian Langballe.

quote

Ellers synes jeg, det kristne budskab klinger noget hult.

Elna Jørgensen, menighedsformand, Vejen Kirke

Han understreger, at det er sognene selv, der træffer beslutningen, og at han på ingen måder vil blande sig i den beslutning. Men sad han i et menighedsråd, ville han ikke give julehjælp til ikke-kristne.

I Vejen mener menighedsformanden, at det at have en muslimsk baggrund ikke nødvendigvis er ensbetydende med, at man ikke kan holde jul. Hun frygter, det kan få konsekvenser, hvis man begynder at nægte julehjælp til muslimer.

- Det er kirkens opgave at vise næstekærlighed over for de mennesker, der kommer her. Hvis man vil integrere, så er det også et spørgsmål om at møde det menneske, der kommer, slutter Elna Jørgensen.