TV der bevæger dig

Mindretallets rekreationshjem reddet på målstregen

Sydslesvigudvalget har bevilliget godt 450.000 kroner til Bennetgaard, og det betyder at økonomien for det kommende år er sikret.

Så kommer der igen penge i sparegrisen på Bennetgaard. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen

Mangel på penge fra fonde og private donationer har været tæt på at lukke rekreationshjemmet i Københoved mellem Rødding og Vejen.

Men med en særlig støtte kommer Sydslesvigudvalget nu hjemmet og det danske mindretal til undsætning. Udvalget har netop fordelt driftsstøtten for 2017, og her er der øremærket 450.000 kroner til driften af Bennetgaard.

- Normalt giver Sydslesvigudvalget ikke penge til aktiviteter nord for grænsen, men her har vi valgt at gøre en undtagelse, siger medlem af Sydslesvigudvalget Christian Rabjerg Madsen til TV SYD.

Rekreationshjemmet blev i 1936 foræret til det danske mindretal. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen

Den selvejende Institution tilbyder ferieophold til mindrebemidlede ældre medlemmer af det danske mindretal, og med den nye bevillig er den daglige økonomi sikret, men der er, ifølge Christian Rabjerg Madsen, også penge til, at egenbetalingen kan blive sat ned.

Læs også Rekreationshjem for det danske mindretal truet af lukning

- Bennetgaard er et vigtigt bindeled mellem det, der foregår nord og syd for grænsen, og derfor har det været vigtigt for Sydslesvigudvalget at bevare hjemmet, siger Christian Rabjerg Madsen.

Driftsstøtten er foreløbig givet for 2017, idet Sydslesvigudvalgets fordeling af penge altid er et-årig.