Mor: Mine børn skal ikke have urtekniv med i skole

På Jels Skole skal børn i indskolingen i denne uge medbringe en urtekniv i skole. Det har fået Beatrice Trautvetter til at tage sine børn ud af skolen i ugen, hvor urtekniven skal bruges.

I forbindelse med en temauge skal børn i indskolingen i denne uge medbringe en urtekniv i skolen. Det har fået Beatrice Trautvetter til at trække sine børn ud af skolen, mens urtekniven skal medbringes. 

 - Jeg føler ikke, at jeg bliver taget seriøst. Jeg får at vide, at det jo kun er en urtekniv, men den kan jo være mange forskellige størrelser. Det er forkert, at børn skal gå med en kniv i deres tasker, siger Beatrice Trautvetter til TV SYD. 

quote

Nogle synes, at jeg overreagerer, og det gør jeg måske også, men sikkerheden er det vigtigste for mig

Beatrive Trautvetter, mor til to børn på Jels Skole

Børnene går i 0. til 3. klasse og er fra 6 år og opefter. Beatrice Trautvetter har haft kontakt til skolens ledelse og kommunen i Vejen. Begge har sagt god for, at børnene kan medbringe en urtekniv i skolen.  

- Jeg er ked af det, hvis det her fører til, at vi ikke kan lave sådanne projekter. Det er jo en urtekniv. Går du til spejder, må du gå med dolk. Børnene er selvfølgelig under opsyn, og det er jo ikke fordi, de render rundt i skolegården med en kniv, siger Jakob Ville Jensen, skoleleder, Jels Skole, til TV SYD. 

Det er i forbindelse med en temauge om kartoflen, at børnene mandag skulle have en urtekniv med i skole. Fredag skal kniven så med hjem igen. Det er især transporten og det, at børnene skal medbringe en kniv i tasken, når de cykler eller tager bussen i skole, som Beatrice Trautvetter er bekymret for. 

Jels Skole har skrevet til forældrene efter, at de har fået "et par henvendelser" om sagen. Skolen skriver til forældrene, at når urtekniven skal fragtes hjem, "pakkes knivene ind i noget papir med tape og kommes ned i tasken, så de kan afleveres trygt derhjemme". 

- Set i bagklogskabens lys kunne man måske have opfordret forældrene til at pakke urteknivene ind, når de fragtes til og fra skole, siger skoleleder Jakob Ville Jensen. 

- Nogle synes, at jeg overreagerer, og det gør jeg måske også, men sikkerheden er det vigtigste for mig, siger  Beatrice Trautvetter, der holder sine børn hjemme, indtil emneugen er slut.