Moses Hansen finder korset frem igen

Hjulet er lidt ekset, da TV SYD hjælper vækkelsesprædikant Moses Hansen med at finde sit kendte kors. Fredag fylder Moses Hansen 70 år.

 Korset er ikke helt sendt på pension. Til efteråret skal det ud at rulle igen.

- Det har ikke været ude i tre-fire år, fortæller han. Jeg plejer at gå med skulderpude og godt med luft i hjulet.

- Hvis jeg havde stået så længe og ikke været aktiv i tjenesten, så ville jeg også ende sådan, konstaterer han. 

Refugium

Selv om han runder 70 år i morgen, er han ikke klar til at gå på pension. Moses Hansen er flyttet på landet, hvor han har skabt et refugium. Her kan folk komme og stresse af. F.eks. efter en skilsmisse.

500 til møde i Pinsen

Selv slapper han ikke af. I Pinsen mødte 500 mennesker op til et kombineret Pinse-møde og fødselsdag. Og hver torsdag rådgiver han via lokalradio og prædiker på web-tv.

I mange år var Moses Hansen en populær gæst på de danske sexmesser. Selv om han kom for at prædike omvendelse og advare de andre gæster mod seksuelle synder, var arrangørerne glade for ham. Moses Hansens tilstedeværelse gav nemlig en masse ekstra medieomtale.

Helbredsproblemer

Fødselsdagen bliver fejret hjemme i Pottemagerens Hus, som Moses Hanses kalder det landlige hus i Stenderup ved Vejen, hvor han har boet de sidste par år med hustruen Joy.

Moses Hansen har i flere år døjet med både hjerte- og nyreproblemer, og han har været igennem en hjerteoperation.

Et billede i Lokalbladet Budstikken for nylig afslører, at Moses Hansen ikke længere så adræt, som han har været. I stedet for at vandre omkring på landevejene foretrækker Moses Hansen i dag en tur rundt i den store have på sin minitraktor. Måske skal korset monteres på den...?

I næste uge flyver Moses Hansen til Sydney for at besøge to af sine børn og børnebørn.