TV der bevæger dig

Naboer jubler: Troede det var aprilsnar

Naboerne jubler over Vejen Kommunes nej til store vindmøller. Enkelte måtte knibe sig i armen, fordi de troede det var en aprilsnar. Hør deres reaktioner her.

Flag på bordet efter Vejen kommunes beslutning.

Som den første i Syd- og Sønderjylland siger Vejen kommunen definitivt nej til vindmøller. Det skyldes voldsom modstand fra borgerne.

I juni var der protestmøde i Vejen, hvor borgere luftede deres frustration over politikernes stormølleplaner. Og i oktober blev en familie fra Holsted tilbudt en halv million kroner af to vindmøllefirmaer for at lade være med at brokke sig. Men protesterne druknede ikke.

- Først tænkte jeg, at det her tror du ikke på. At det var en aprilsnar, fortæller Anne Marie Møller til TV SYD.

- Jeg er jo Jordens lykkeligste kvinder, men det er der jo rigtig mange, der er. Hele området. Vi har jo stået sammen, og det er bare skønt at vi har været så trofaste og loyale med hinanden.

- Det har været intenst og har trukket tænder ud, men det har været det hele værd, siger Jan Jørgensen, som er en af de nærmeste naboer

- Stor lettelse og stor glæde, tilføjer Kurt Gregersen. Både fordi vi slipper for vindmøllerne ? og fordi vi kan se, at politikerne har lyttet. Demokratiet virker i Vejen kommune.

Hør mere med Kurt Gregersen, Anne Marie Møller og Jan Jørgensen. (Varighed: 2:19)

01:56 Luk video