TV der bevæger dig

Vinder pris: Marianne hyrer handicappede til Netto

Vejen Kommune uddeler i dag årets handicappris til Nettobutikken i Brørup. Det er butikschefen, der får den for at ansætte hele ni fleksjobbere.

Peter Hundebøl er en af de ansatte flexjobbere. Han arbejder 10 timer om ugen og er ansvarlig for brødafdelingen. Det er butikchef, Marianne Madsen, til højre Foto: Vejen Kommune

Der bliver udvekslet ekstra mange smil i bygningen i Brørup, hvor det sortgule logo med hunden pryder facaden.

Inde i butikken går lederen af butikken, Marianne Madsen med sine ni flexjobbere med viden om, at de har vundet årets handicappris i Vejen Kommune.

- Det er da en superfin pris, og jeg er glad for, at der er nogen, der har set, hvad det er, vi gør, fortæller butikslederen til TV SYD.

De ni ansatte er på flextid af vidt forskellige grunde: En ansat bruger stok, en har behov for en ståstøttestol, nogle må ikke lave tunge løft, mens andre har behov for faste og strukturerede opgaver. Og det kræver forskellige hensyn. Dem tager butikken, og det er derfor, Marianne Madsen har fået prisen.

- Vi er gode til at se den enkelte og se forskellighederne, og så tilpasser vi os efter dét, forklarer Marianne Madsen, da hun skal gætte på årsagen til udfaldet.

Passende ansvar udløste prisen

Butikken blev indstillet af virksomhedskonsulent fra Jobcentret i Vejen Kommune, Thue Uhre Lauridsen. Han roser Marianne Madsens håndtering af sine medarbejdere:

- Hun er rigtig god til at give den enkelte medarbejder et ansvarsområde. Hun giver dem ikke mere ansvar eller flere opgaver, end de kan klare.

Prisen gives, hvor der er ydet en ekstraordinær indsats for mennesker med funktionsnedsættelse. Hæderen kan lige såvel gå til en enkeltperson, som en virksomhed, institution, forening eller organisation.

Vejen Kommune har uddelt prisen siden 2009.

Marianne Madsen og hendes medarbejdere bliver officielt hyldet på Vejen Bibliotek i aften klokken 20.

Mest sete på tvsyd.dk