Nicolai svinger køllen ligesom 6.000 nytilkomne golfspillere

Golf er som en af de få sportsgrene blevet mere populær sidste år, hvis man skal tro tal fra DGI og DIF.

Frisk luft, lav smitterisiko og et afbræk fra hjemmeundervisning.

Det er nogle af de ting, der har fået 19-årige Nicolai fra Vamdrup til at spille golf. 

- Bare for at få frisk luft i stedet for de her fire vægge, man sidder mellem derhjemme næsten hele tiden, siger han.

Den idé er der også knap 6.000 andre, der har fået. Ifølge en opgørelse fra DGI og DIF, der ellers viser et fald i medlemstal for alle sportsgrene, ja så går golf den anden vej, og er blevet mere populær i 2020.

Under corona fik gymnasieeleven fra Vamdrup et behov for at komme et sted hen, hvor han kunne være social uden at bryde med coronarestriktionerne. Det har nemlig været en svær tid, hvor han ikke har kunnet se klassekammerater, fortæller han.

- Golf er et enkeltmandsspil, hvor man kun tænker på sig selv. Man kan selvfølgelig godt gøre det sammen med andre, så man får det her sociale samvær samtidig med, at man kan dyrke noget sport og være aktiv. Man kan bare snakke og have det sjovt sammen. Hjælpe hinanden, hvis det er det, siger han.

Nicolai spiller ofte golf med sin far, som er en fælles interesse for de to,
Nicolai spiller ofte golf med sin far, som er en fælles interesse for de to,
Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Lokal klub oplever interesse

I den klub, hvor Nicholai er begyndt at spille golf, Royal Oak Golfklub tæt ved Jels, er de begejstrede over det stigende medlemstal, der lyder på mellem 10-15 procent stigning siden sidste år.

- Det er rart. Golf er jo en fantastisk sport, og jeg håber jo at alle vil kunne opleve den som jeg nu engang gør. Det er fedt at kunne introducere nogle flere til golfsporten. Den kan noget helt særligt, siger klubbens nye direktør Martin Ovesen.

Martin Ovesen er ny direktør i golfklubben i Jels.
Martin Ovesen er ny direktør i golfklubben i Jels.
Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Han peger på, at golf er et godt afbræk fordi man ofte får rørt sig, man kan gøre det sammen med andre eller alene - men ikke mindst fordi, man i coronatiden har været meget hjemme. 

- Jeg kender ikke noget sted i dagligdagen eller i andre sportsgrene, hvor du har fire timer alene uden afbrydelser af andre eller telefon. Jeg tror det er en stor faktor for, hvorfor det er blevet så populær inden for det seneste år.

Vil fortsætte

Normalt går Nicolai fra Vamdrup til håndbold, men da det primært foregår indendørs og har været begrænset under corona, valgte han at finde fysisk aktivitet og samvær på de grønne græsplæner. 

Nicholai har måtte sande, at det ikke er nemt at spille golf, og han kan godt blive frustreret, hvis han har en dårlig runde. Men det er med til at udvikle ham mentalt, siger han.
Nicholai har måtte sande, at det ikke er nemt at spille golf, og han kan godt blive frustreret, hvis han har en dårlig runde. Men det er med til at udvikle ham mentalt, siger han.
Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Han spiller ofte med sin far, der har introduceret ham til sporten, da han var mindre. Faktisk er han blevet så glad for det, at han ikke har tænkt sig at stoppe, når han engang kan spille håndbold på normalvis igen.

- Det har taget min interesse, ellers ville jeg ikke være startet til det. Jeg synes det er en god sport, for man lærer sig selv at kende personlighedsmæssigt. Sådan noget som temperament bliver sat på prøve, og hvis man ikke har haft en god omgang og nogle gode slag, så skal man lære at komme sig over det og være positiv, siger han.

I Royal Oak Golfklub har de en stærk interesse i, at folk bliver hængende, når samfundet engang åbner mere op. 

- Vi prøver jo at få medlemmerne etableret i de forskellige klubmiljøer. Vi har en herreklub, dameklub og en begynderklub. For det er det sociale, der får folk til at blive. Det er nemt nok at forlade en forening. Det er svært at forlade et fællesskab, siger Martin Ovesen. 

Nicolai spiller golf for at slippe for at se de samme fire vægge der hjemme hele tiden.